Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > 2012 > Juliette Legler FALW docent van het jaar 2012
27-03-2012

Juliette Legler FALW docent van het jaar 2012

Juliette Legler, docent Ecotoxicology, heeft dinsdag 27 maart de prijs voor FALW-docent van het jaar in ontvangst genomen tijdens de Facultaire Onderwijsdag.

De Docent van het Jaarprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een docent die zich heeft ingezet voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs binnen de faculteit. Legler zal namens FALW meedingen naar de VU Onderwijsprijs, die in september 2012 tijdens de opening van het academisch jaar zal worden uitgereikt.

Alle opleidingscommissies (opcie’s) van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen konden een docent nomineren voor de Docent van het Jaarprijs. De facultaire Studentenraad (fSr) voerde vervolgens met alle genomineerde docenten gesprekken en koos Juliette Legler als winnaar. De benoeming van Legler wordt volledig gesteund door het bestuur en de onderwijsdirectie van de faculteit.

Juliette Legler is door de opcie Ecology genomineerd vanwege haar inzet en enthousiasme bij Ecotoxicology and Environmental Quality, een cursus binnen de MSc track Environmental Chemistry and Toxicology (ECT). Dit is een nieuwe stroming binnen de master Ecology die Legler samen met de UvA heeft opgezet. ECT gaat volgend jaar van start binnen de Amsterdam Graduate School of Science (AGSS). Ook wordt Legler door de opcie geprezen om haar enthousiasme: “Ze kan goed uitleggen en haar colleges blijven interessant door haar vriendelijke en informatieve stijl. Ze is een enthousiaste professor die weet hoe ze studenten geïnteresseerd kan houden en ze is erg betrokken bij haar vak.”

Ook in het gesprek met de fSr kwamen Leglers veelzijdigheid en enthousiasme naar voren. Deze worden door studenten erg gewaardeerd: “Tijdens hoorcolleges komt Legler regelmatig met interessante praktijkvoorbeelden. Hiervan zijn studenten soms zo onder de indruk, dat het even duurt voordat ze met het college verder kan. Ook persoonlijke aandacht voor studenten vindt Legler erg belangrijk. Ondanks de bezuinigingen, zorgt ze ervoor dat studenten veel begeleiding en persoonlijke feedback krijgen. Waar nodig worden postdocs ingezet en zelf zet ze desnoods ook wat tandjes bij.”