Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > Maarten Waterloo docent van het jaar
06-05-2013

Maarten Waterloo docent van het jaar

Studentenraad FALW kiest Maarten Waterloo als docent van het jaar 2013.

De Docent van het Jaarprijs 2013 gaat naar Maarten Waterloo (afdeling Aardwetenschappen). Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een docent die zich heeft ingezet voor de verbetering van de onderwijskwaliteit binnen de faculteit. De facultaire studentenraad (fSr) koos Waterloo uit alle binnengekomen nominaties van de FALW opleidingscommissies (opcie’s).

Waterloo doceert voor de opleidingen Aardwetenschappen (BSc), Aarde en Economie (BSc) en Hydrology (MSc). Hij geeft volgens de fSr niet alleen kwalitatief goed onderwijs, maar weet zijn studenten ook op een buitengewone manier te enthousiasmeren voor een bepaalde studierichting.

Hij wordt door de fSr bijzonder geprezen om het vak Inleiding Hydrologie en Klimatologiewaarin veel chemische en natuurlijke processen worden behandeld: “Voor veel studenten zijn de chemische aspecten vrij nieuw en zeer complex. Dhr. Waterloo weet deze complexe processen op een dergelijke manier uit te leggen dat de leerstof voor de student zeer duidelijk wordt. Bovendien is de manier waarop Dhr. Waterloo doceert uitermate prettig en ‘relaxt’ voor de student. Hij staat altijd open voor vragen tijdens en na het college en is vaak bereikbaar op zijn kamer. De manier waarop hij zijn studenten in de bachelor de basiskennis overbrengt is uitmuntend.”

Behalve docent is Waterloo ook coördinator van de master Hydrology, een van de best beoordeelde studies van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen. Hij zet zich in om studenten een coherent goed programma aan te bieden, zodat zij voldoende kennis in huis hebben voor een carrière in het onderzoek of bedrijfsleven.