Home > Onderwijs > Minoren

Binnen de bacheloropleidingen van de Faculteit Aard- en Levenswetenschappen (FALW) worden er verschillende minoren aangeboden. De minoren worden aangeboden in het eerste semester van het derde studiejaar. Een minor kan verbredend of verdiepend zijn, maar is altijd een samenhangend geheel van 30 studiepunten. De minoren kunnen gevolgd worden door FALW studenten, maar ook door andere studenten van de VU en door studenten van buiten de VU.

Toelatingseisen tot een minor

Om met de minor te mogen starten moet je minstens 90 EC aan onderdelen van je opleiding hebben afgerond. Daarmee wordt bedoeld dat het volledige programma van het eerste jaar en minstens 30 EC van het tweedejaars programma behaald moeten zijn. Voor HBO-studenten geldt dat ze 120 EC behaald dienen te hebben, waaronder het gehele eerste jaar.

Hiernaast dien je rekening te houden met eventuele extra ingangseisen die voor de afzonderlijke minoren (kunnen) gelden.

Verder geldt bij een aantal minoren een maximum aantal deelnemers. En bij een aantal minoren dienen niet FALW-studenten vooraf toestemming van de minor coördinator aan te vragen per mail.

Welke minoren zijn er?

Binnen de School of Health and Life Sciences van FALW kun je kiezen uit negen verschillende minoren waarvan er één in het Nederlands wordt aangeboden en acht in het Engels. Hieronder vind je een overzicht van de minoren die door de verschillende opleidingen worden aangeboden.

Minoren binnen de School of Health and Life Sciences

Binnen de School of Earth Sciences worden er zes verschillende minoren aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de minoren die door de verschillende opleidingen worden aangeboden. De Nationale Geo Informatie minor neemt een speciale plaats is; hij wordt door FALW georganiseerd in samenwerking met vijf andere Nederlandse universiteiten (zie www.nationalegiminor.nl).

Minoren binnen de School of Earth Sciences

Daarnaast is het mogelijk de minor Geoarchelogie te volgen. Deze minor is tot stand gekomen door een samenwerking tussen docenten van de VU en UvA, afkomstig van vier verschillende faculteiten: Geesteswetenschappen (VU en UvA), Aard- en Levenswetenschappen (VU) en  Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (UvA). Meer informatie over de minor vind je op de website van Geesteswetenschappen.

De Educatieve minor kan worden opgenomen in de vrije keuzeruimte door studenten van de bachelor Aardwetenschappen, Aarde en economie, Biologie en Biomedische Wetenschappen. De minor wordt gegeven door de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek (FPP) van de VU. Kijk voor meer informatie op Educatieve minor

Aanmelden?

Wil je graag een minor bij FALW volgen, dan moet je je hiervoor aanmelden. Voor VU studenten van een andere faculteit dan FALW en studenten van buiten de VU is 1 juni de deadline voor aanmelding voor de minoren. Voor de GI minor is dit 1 juli. Houd daar rekening mee!

Aanmelden FALW-studenten

Aanmelden niet-FALW studenten

 

 

 

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl